News Image

اضافه شدن کنجد به لیست محصولات آلرژی زا

تاریخ: ۱۴۰۳/۱/۵

بر اساس قانونی که در آوریل 2021 در ایالات متحده تصویب شد، تمام محصولاتی که در تولید آنها از دانه‌های کنجد یا اقلام مشتق شده از آن استفاده می‌کنند، باید پس از اول ژانویه ۲۰۲۳ به ‌صراحت برچسب‌گذاری شوند .

لذا کنجد از ابتدای سال 2023 رسما به لیست سایر مواد غذایی آلرژی زا شامل لبنیات، سویا، گندم، بادام‌زمینی، تخم‌مرغ، مغزهای درختی، ماهی و صدف‌ پیوست که کاربرد آنها در تولید سایر مواد غذایی مانند کیک و شیرینی یا نوشیدنی ها یا غذاهای حاوی یا پخته شده با این محصولات، می بایست به‌طور دقیق بر روی بسته‌بندی مواد غذایی قید گردیده تا در هنگام خرید، مورد توجه مصرف کنندگانی که ممکن است به مواد غذایی آلرژی داشته باشند، قرار گیرد.

واکنش‌های آلرژیک به کنجد از شدیدترین واکنش‌ها هستند:

طبق گزارش CSPI مرکز علوم در منافع عمومی، تقریباً 39% از کودکان و 45٪ از بزرگسالان مبتلا به آلرژی، واکنشهای آلرژیک شدیدتری نسبت به کنجد در مقایسه با تخم مرغ و شیر و گندم داشته اند که به عنوان واکنشی آنافیلاکسی تعریف می شود، طبق گزارش یک سوم بزرگسالان مبتلا به آلرژی به کنجد، حداقل یک بار به بخش اورژانس مراجعه کرده اند.

Anaphylaxis آنافیلاکسی یا بیش دفاغی یک واکنش آلرژیک جدی و تهدید کننده حیات است که به‌طور ناگهانی آغاز می‌شود و می‌تواند منجر به مرگ گردد. آنافیلاکسی معمولاً با علایمی همچون ضایعات جلدی، خارش، تورم گلو و افت فشار خون همراه است. دلایل معمول آنافیلاکسی شامل نیش حشرات، مواد غذایی آلرژی زا و داروهاست.

در همین راستا، طبق قانون مصوب در ماههای اخیر که تولید کنندگان مواد غذایی ایالات متحده را موظف به پاکسازی کامل خط تولیدشان پیش از آغاز به تولید محصولات غیر کنجدی می نماید و بدلیل بروز چالشهایی که تولید کنندگان نان برای رعایت این قانون با آن مواجه شده اند، آنها را به سوی استفاده از آرد کنجد به جای مصرف مستقیم کنجد سوق داده است چرا که کنترل آرد نسبت به دانه های ریز کنجد که در سرتاسر خط تولید و پخت منتشر می شوند روشی آسانتر بوده است.

در قیاس با سایر آلرژن ها مانند شیر یا تخم مرغ یا … جلوگیری از اختلاط کنجد با سایر محصولات یک بنگاه تولیدی غذایی، کاری بسیار دشوارتر می باشد.

(موسسه CSPI) The Center for Science in the Public Interest مرکزعلوم در منافع عمومی، یکی از قدیمی ترین سازمان های مستقل و مبتنی بر علوم برای حمایت از مصرف کنندگان مواد غذایی در کشور آمریکا است . شعار آنها این است که :(ما برای بهبود نحوه غذا خوردن مردم کار می کنیم و دولت و شرکت ها را مسئول می دانیم).

بر اساس گزارش تحقیقات منتشر شده در JAMA در سال 2019، تعداد 1.6 میلیون نفر در ایالات متحده - حدود 0.49٪ از جمعیت - ممکن است به کنجد حساسیت داشته باشند.

مطالعه دیگری که توسط مؤسسه ملی بهداشت آمریکا انجام و نتایج آن درمجله Pediatric Allergy and Immunology منتشر شد، نشان داد که 17 درصد از کودکان مبتلا به سایر آلرژی های غذایی، به کنجد نیز حساسیت دارند. همچنین بر اساس تحقیقات FARE ، از هر چهار نفر در ایالات متحده یک نفر - یا 85 میلیون نفر - به آلرژی غذایی مبتلا هستند.

FARE یا Food Allergy Research & Education یک سازمان غیرانتفاعی خصوصی است که به تحقیق، آموزش، نشر آگاهی و حمایت از بیماران آلرژی غذایی اختصاص دارد. هدف FARE بهبود زندگی افراد مبتلا به آلرژی غذایی با ارائه پشتیبانی و منابع برای کمک به آنها برای زندگی ایمن و در عین حال مفید است.

کنجد به‌عنوان یک آلرژن اصلی در سراسر اروپا و خاورمیانه و همچنین کانادا و استرالیا شناسایی شده است، بنابراین تولیدکنندگان بین‌المللی موظف هستند با برچسب‌گذاری محصولات تولید شده با کنجد و سایر آلرژی زاها ، ضمن آگاهی رسانی به خریداران، با کنترل دقیق خط تولید خود از آلوده شدن سایر محصولات تولیدی اشان به کنجد جلوگیری کنند.

موفقیت نتیجه آگاهی است،
آگاهی بهترین سرمایه و اصل ثروت است.
(رجبی)
info@feenama.com
www.feenama.com

منبع: برداشت آزاد از منابع خبری بین الملل